miércoles, 13 de enero de 2010

EN CONTRA DELS XENÒFOBS I DELS QUE ELS IMITEN

    Un tema local de possibles conseqüències nacionals. La decisió de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Vic format per CiU, PSC i ERC de modificar els requisits d'empadronament per impedir que les persones immigrants en situació irregular tinguin el dret a l'empadronament igual que la resta de ciutadans té possibles conseqüències nacionals. Avui és Vic, demà qualsevol municipi.

    Aquesta reforma fa seguidisme dels postulats xenòfobs que defensen grupuscles de dreta radical. ICV_EUia emplaça a les direccions nacionals dels partits que han donat suport a la mesura, CiU, PSC i ERC, a corregir la decisió presa pels seus grups municipals a l'ajuntament de Vic.

    La mesura vulnera el Pacte Nacional per la Immigració aprovat el desembre del 2008. Cap país democràtic pot condemnar a persones a no tenir drets.

    La mesura és '"il·legal", el dret i la obligació d'empadronament que determina l’article 15 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, reguladora de Bases del Règim Local, afirma que tota persona que viu a Espanya està obligada a inscriure's al padró del municipi on resideixi habitualment. Reclamem que s’esmeni l’error comès i es compleixi amb la llei tal i com ja han exigit el Síndic de Greuges, el Govern de la Generalitat i el Ministeri de Treball i Immigració.

    ICV_EUiA insta a totes les forces polítiques a no utilitzar la immigració com a instrument electoral. No es poden canviar drets per vots i utilitzar amb aquesta intenció la situació de vulnerabilitat de les persones nouvingudes

    La intolerancia avanza. Por si alguien cree que esto simplemente afecta a unos pocos inmigrantes indocumentados y que no es un atentado contra las libertades de todos los ciudadanos, les recuerdo el poema de Martin Niemöller:

    "Cuando los nazis vinieron a llevarse a los comunistas,
    guardé silencio,
    porque yo no era comunist ...a,

    Cuando encarcelaron a los socialdemócratas,
    guardé silencio,
    porque yo no era socialdemócrata,

    Cuando vinieron a buscar a los sindicalistas,
    no protesté,
    porque yo no era sindicalista,

    Cuando vinieron a llevarse a los judíos,
    no protesté,
    porque yo no era judío,

    Cuando vinieron a buscarme,
    no había nadie más que pudiera protestar."

2 comentarios:

  1. Completament d'acord! HA quedat demostrat que a Catalunya només queda un aprtit antifeixisme i que poc a poc tota la resta de formacions suposadament progresistes han anat caient a les urpes ideol´`ogiques del racisme xenòfob!

    No pasaran!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies pel teu comentari, els quals creiem en la llibertat i en la democràcia som molts mes i hem d'unir-nos per a parar aquesta gent com l'alcalde Vic, que diu "les persones per si soles no tenen drets, els tenen quan formen part d'una comunitat". Haurem d'enviar-li una còpia de la Declaració Universal dels Drets Humans.

    ResponderEliminar