sábado, 14 de noviembre de 2009

El Consell Comarcal retalla les despeses i reforça les àrees d'atenció a les persones en el seu pressupost

El Consell Comarcal retalla les despeses i reforça les àrees d'atenció a les persones en el seu pressupost
Aquesta retallada s'ha dut a terme per via de diverses mesures com la congelació -per segon any consecutiu-, de les partides destinades a les retribucions de càrrecs eventuals, així com les aportacions als grups polítics comarcals i, la disminució de les despeses corrents, el no increment de la taxa d'informes mediambientals i la disminució en un 15% les partides de relacions institucionals, premsa i comunicació.

Pel que fa al capítol dels ingressos, també es preveu un exercici positiu amb un global de 21.121.022,20 euros, que suposa un augment del 23,14% respecte a l'any passat. Aquesta injecció de recursos prové de l'augment d'un 15,86% de les transferències corrents, per la previsió d'un ingrés especial de la Generalitat de Catalunya a través del PUOSC per realitzar obres de la BICIXARXA i per consolidar la descentralització dels equips de l'EAIA (també es preveuen ingressos provinents de la Diputació de Barce lona per la gestió forestal i de boscos i camins) i un augment de les aportacions provinents de les taxes del Mercat Comarcal de Fruites i Verdures (Mercavallès).

Pel que fa la resta de taxes, no es preveu cap augment de la taxa d'informes medioambientals i no es contemplen les taxes de la Planta de Can Barba, ja que es preveu realitzar el traspàs de la mateixa al Consorci per a la Gestió de Residus.
El Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquesta setmana el pressupost per l'any 2010. Els comptes responen a la voluntat del govern del Consell (PSC-CIU-ICV-ERC) de reforçar l'atenció i els serveis a les persones, sobretot en els àmbits d'educació i serveis socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario