domingo, 8 de noviembre de 2009

Crisi de valors que ha afectat a la política


En les Jordanades A PEU DE CARRER es va apel•lar a un canvi de valors per no intentar sortir de la crisi “de la mateixa manera en què hi vam entrar”
El secretari general d’ICV i portaveu de la formació ecosocialista al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha instat desde Fgueres la resta de formacions polítiques a adquirir un compromís “concret” i ferm en al lluita contra la corrupció, en pro de la transparència política i pel bon govern. En aquest sentit, Herrera ha posat especial èmfasi en el fet que “vivim una crisi de valors que ha afectat la política i per això cal apel·lar a un canvi de valors concret”.
Herrera ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada municipalista “A peu de carrer”, celebrada avui a Figueres, des d’on ha apuntat que des ICV-EUiA “esperem no trobar-nos amb compromisos genèrics, amb compromisos a què es va arribar l’any 2001 i que la majora de formacions han incomplert”. Per aquesta raó, el secretari general ecosocialista ha fet una crida a la necessitat de trobar els mecanismes per garantir que la ciutadania té accés als comptes dels partits. En aquest sentit, Herrera ha remarcat que des d’ICV “hem presentat cada any les despeses electorals abans de començar la campanya i també hem presentant a temps els comptes del partit davant la sindicatura”.
En el marc d’aquesta jornada municipalista, Herrera ha recordat que “el municipalisme és el segell d’una bona manera de governar i per això cal recuperar la política en el bon sentit”, i ha afegit que a ICV “tenim clar que el que nosaltres aportem són les nostres mans, el nostre compromís i la nostra manera de treballar”.
Preguntat pels periodistes sobre els comptes de la Generalitat, presentats ahir, el dirigent ecosocialista ha dit que són “una bona noticia” i ha remarcat que la prioritat ara són les politiques socials: “En un moment com l’actual, en què hi ha risc d’elusió social cal garantir per sobre de tot les polítiques socials”.
Finalment, Herrera ha aprofitat per fer una valoració de la cimera que s’ha celebrat a Barcelona contra el canvi climàtic, de la qual ha fet un balanç crític: “Hi ha hagut una manca de lideratge per part de la unió europea”, al mateix temps que ha lamentat que “la lluita contra el canvi climàtic estigui fora de les agendes de la política, quan hauria de ser una prioritat per a qualsevol govern responsable”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario