sábado, 19 de septiembre de 2009

Aportacions inicials del Grup Municipal d’ICV-EUiA als pressupostos municipals 2010 de Badia del Vallès


ICV-EUiA considera fonamental tres criteris bàsics a l’hora d’enfrontar el debat del pressupost municipal pel 2010. En primer lloc, la creació d’un pressupost dirigit a lluitar contra els efectes que la greu crisi econòmica està deixant al nostre municipi. Així, considerarem imprescindible la creació de varies partides adreçades a cursos de formació per a persones amb situació d’atur; la generació de petites obres municipals dirigides a minvar la situació angoixant de determinades famílies; la creació d’una partida per a ajuts d’emergències socials i “antidesnosocials i “antidesoèquilibrésnaments" per impagament d’hipoteques i d’una partida suficient d’ajuts públics per a beques de menjador per als infants de Badia.ri "rminades fama cursos de formacique la greu crisi econ La nostra visió política ens farà proposar un pressupost basat en l’austeritat, l’eficiència del diner destinat a inversions i la protecció social més enllà d’on arribin la resta d’administracions i la pròpia societat civil. Com vam dir l’any passat, voldríem destacar el fet de tenir el matalàs d’un acord de finançament amb la Generalitat que ens permet tenir uns comptes de escassos recursos econòmics, però molt estabilitzats. Ara bé, el pressupost pel 2010 han de tenir la direcció adequada per ajudar els qui més estan patint la crisi econòmica en la qual encara hi som immersos.

En segon lloc, voldríem tenir un pressupost que reequilibri definitivament el percentatge destinat al capítol 1 en referència als ingressos totals. No es tracta de la destrucció de llocs de treball sinó d’una redefinició de les necessitats de personal, funcions i serveis a la ciutadania per a ser abordats amb més eficàcia i eficiència econòmica. La reducció de la despesa es una altra forma de lluita contra la crisi, doncs permet enfocar els recursos cap al focus on volem. Es per aquest motiu que considerem la despesa destinada a càrrecs de confiança, assessors/res i en determinades àrees com a massa carregoses per a poder enfocar correctament els recursos disponibles. Sense aquesta dualitat de disminuir la despesa i augmentar els ingressos tindrem un difícil problema a resoldre al nostre municipi posant en dificultats la nostra independència com a municipi.

En tercer lloc, voldríem incloure vàries partides adreçades a la implementació de plaques solars en diferents edificis municipals desenvolupant les bases per a la nova economia sostenible.

Concretament ICV-EUiA de Badia voldríem que fos tingut en consideració els següents plantejaments per al pressupost:

1. Inclusió d’una partida adreçada a augmentar l’horari, la durada i les places subvencionades del casal d’estiu.


2. Inclusió d’una partida adreçada a augmentar l’horari (inclosos caps de setmana) d’obertura de la zona d’estudi de la Biblioteca per al seu ús entre la població.


3, Programa destinat a L’esport a l’abast de tothom ja presentat a l’equip de govern sigui pressupostat en uns 200.000€ aproximadament.


4. Creació d’una partida adreçada a la implementació de plaques d’energia fotovoltaica a diferents instal·lacions municipals.


5. Que existeixi una partida d’arranjament pel camí que passa al costat de la C-58 a prop de l’IES Badia del Vallès per convertir-lo en una carril de passeig, d’un per bicicletes i fer esport, asfaltat, amb tanques de seguretat i il·luminat. Aquest plantejament és plenament coincident amb la moció presentada pel Grup municipal de l’AEB i aprovada pel ple municipal al mes d’octubre de 2008.


6. Una forta contenció de les partides adreçades al grups municipals, assessors/res i càrrecs de confiança de l’equip de govern.


Badia del Vallès a 14 de setembre de 2009
Eusebio Argueta
Regidor de l’Ajuntament de Badia del Vallès
Portaveu del grup Municipal d’ICV_EUiA

No hay comentarios:

Publicar un comentario