domingo, 3 de mayo de 2009

Els 25 milions anuals que reben les escoles de l’Opus servirien per a 47.000 beques menjador o 2.250 places de primària


Els 25 milions anuals que reben les escoles de l’Opus servirien per a 47.000 beques menjador o 2.250 places de primària
La portaveu ecosocialista ha participat avui en una acció directa de Joves d’Esquerra Verda (JEV) per denunciar que la Llei d’Educació de Catalunya perpetuarà que escoles que segreguen nens i nenes continuïn rebent fons públics
La portaveu d'ICV i diputada d'ICV-EUiA al Parlament, Laia Ortiz, ha denunciat avui que amb "els 25 milions anuals que reben les escoles de l'Opus Dei servirien per a 47.000 beques menjador, 1.600 places d'escoles bressol, o la construcció de 5 noves escoles d'Infantil-Primària de dues línies amb 2.250 places". Per això, Ortiz ha lamentat que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), en lloc de garantir una escolarització mixta, perpetuï que escoles que segreguen per sexes continuïn rebent fons públics.
En aquest sentit, la portaveu ecosocialista, ha explicat que "la base de l'ensenyament públic hauria de ser també la laïcitat i no l'adoctrinament religiós que practiquen alguns centres que reben finançament públic". "No entenem que la LEC perpetuï aquesta situació", ha afegit Ortiz en el marc de l'acció directa que Joves d'Esquerra Verda ha realitzat avui davant d'un centre concertat que segrega nens i nenes.
De la mateixa manera, Ortiz ha dit que la intenció de la seva formació és mantenir "les esmenes que garanteixen que l'escolarització mixta sigui un criteri per a rebre fons públic fins al final del ple" i ha demanat als socis de govern, PSC i ERC, que rectifiquin i reflexionin si hi pensen votar en contra. "Cal que rectifiquin la seva posició perquè la Llei sigui fidel al Pacte Nacional per l'Educació i al què demana la comunitat educativa", ha reclamat.
Per la seva banda, la coordinadora nacional de JEV, Janet Sanz, ha recordat que des de l'Administració s'ha de garantir que tothom tingui el dret d'un accés igualitari a les places escolars i, per tant, que hi hagi un procediment d'accés igual a tots els centres, ja siguin públics o concertats". "No es pot parlar de Llei de país quan s'estan malgastant els recursos de totes i tots dotant les concertades amb recursos públics si després no es garanteixen unes condicions mínimes del que és el servei públic d'educació", ha remarcat.Finalment, Sanz ha lamentat que "mentre les escoles concertades tenen els mateixos drets que les públiques, no tenen les mateixes obligacions". Per això, Sanz ha dit que "volem que la religió abandoni l'escola finançada amb fons públics, deixant l'adoctrinament en aquells àmbits específics de culte i fe". Per tant, ha dit, "exigim que la nova Llei d'Educació de Catalunya garanteixi plenament un caràcter aconfessional en els centres públics i concertats, independentment de l'ideari del centre".

No hay comentarios:

Publicar un comentario